dimecres, 1 de desembre del 2010

EL GAT

                                                          El gat


  Índex
1.Que es
2.caracteristiques
3. on viu i que menja
4. curiositats
5. els gats al llarg de l’historia
6.rases
  

  1. Que es

Es un animal mamífer. Antiguament els gats es feien servir per a caçar ratolins i rates, però ara es un animal domèstic. Els gats pesen generalment entre 2,5 i 7 kg; tanmateix, algunes races com els Ragdoll i els Maine Coon poden sobrepassar els 11,3 kg. Hi ha hagut casos de gats que superaren el pes de 23 kg a causa d’una sobrealimentació. D’altra banda, també es coneixen casos de gats extremament petits (que pesen menys de 1.800 g).El gat domèstic te una longitud de 50 cm., sense contar la cua; contant la cua medeix 80cm. Ja que la cua te 30cm.






2.Caracteristiques

El gat te quatre potes amb ungles retràctils,es a dir te un sistema que fa que les seves ungles surtin i s’amaguin.
Te una cua llarga, dues urelles i bigotis a la cara. Els humans i els gats tenen un abast auditiu similar. Tanmateix, els gats poden sentir sons o tons molt més alts, fins i tot millor que els gossos. El gen de la sordesa és un gen propi dels gats blancs, rep el nom d'al·lel w i és la causa del color blanc i la sordesa en els gats. No tots els gats blancs són sords, només ho són els que tenen aquest gen. L'al·lel w fa que el gat sigui blanc encara que els seus gens siguin de gat negre, o marró;
3.on viu i que menja

Els gats viuen com a animals de companyia es a dir a casa o al carrer, hi ha gats que viuen al desert com el gat de la sorra.
Els hi agrada la tonyina i menjars preparats per a ells.
No hem de donar-li peix o budells sense coure. Els ous tampoc però remenats si.
No han de menjar sucre, xocolata o dolços.
Comprar un obrellaunes, forquilla, ganivet i cullera per al menjar del gat, col·loca tapadores de plàstic en les llandes mig buides de menjar per a gats. Posa en una caixa de plàstic tot el relatiu a l'alimentació del gat. Els bols han de ser de plàstic o de fang. Quan més pesats, menys probable que els bolqui.
     

4. Curiositats

Diuen que tenen set vides, perquè sempre cauen de quatre potes.
No els hi agrada mullar-se amb aigua. Quan son petits es mosseguen la cua ells mateixos. El gat te entre 60-80 milions de cèl·lules olfactives, els gats veuen sis vegades millor a la obscuritat que els homes. El  gat te prop de 230 ossos al cos el 10% són a la cua, el cervell s’assembla més als dels homes que els dels gossos. Són animals caçadors i els mascles marquen territori orinant.



Miquel, Gemma, Ana, Taouifik i Joel.