divendres, 17 de desembre del 2010

El nostre planeta

El nostre planeta
El nostre planeta és un petit astre de la Via Láctea, esta en el nostre sistema solar, conte 9 planetes i moltes coses més... La Terra gira al voltant del la estrella més coneguda fins ara (el Sol).
Mart és el planeta mes semblant a la Terra.
El nostre planetes té continents i oceans els noms son els següents: Europa, Àsia, Àfrica, Amèrica, Oceania i Antàrtida. Els oceans es diuen: oceà Atlàntic, oceà Pacífic, oceà Índic, oceà Àrtic i oceà Antàrtic. La lluna la veiem de diferent manera, hi ha 4 fases que son les següents:
lluna plena
lluna nova

lluna minvant                        
                                                    lluna creixent

Els científics han trobat una nou planeta que s’ha sembla a el nostre, diuen que potser hi ha vida. Es diu Gline
Aquí tenim el nostre sistema solar:



Durant els anys, en la terra han hagut moltes  èpoques.
La prehistoria, els humans montaven el seu campament, i caçaven…Un dia van aprendre a fer foc.Més endevant van anar aprenent a a fer mines i buscar materials…Després  van anar fent els primers camps , a cuidar el ramat…Després van començar a haver-hi els primers pobles, i els castells en l’epoca medieval…En l’epoca antigua, van haver-hi els primers carros, van aprendre a fer cosas amb fang. En una època Colon va descobrir Amèrica.Fins ara que som a l’època contenporania…
¿Sabem que podra passar en el futur?


Gràcies al Big Bang es van crear les galaxies i tot l’univers.És així com es va crea la terra i els primers mol·lucos. La pluja de meteorits va ser a l’epoca dels dinosaures, va ser quan anys despres van aparèixer els éssers humans.



Epoca dels dinosaures

Es diu que els dinosaures van morir a causa de uns meteorits i volcans.
Els dinosaures eren molt estranys: alguns pesaven tonelades i altres, pesaven  grams…
No us  penseu que només hi havien dinosaures. Hi havien dinosaures, hi havia mamuts ,tigres amb ullals...També hi havia animals deformats...Ara podem trobar fossils sobre els dinosaures i mamuts.A Rusia van trobar una petita cria de mamut congelada. A Barcelona podem trobar les mines de Gava, o a Asturies les Coves de Asturies.
Els canívals eren molt raros, vam llegir en una noticia que van trobar un canival mossegat.

Els continents abans estaven junts(pangea).Els dinosaures podian recorrer el mon sencer.Les plaques litosferiques van apretar molt en aquelles epoques.


Víctor, Carlos, Sergio, Iván i Marc Baizan